środa, 7 sierpnia 2013

8. Surówka z kapusty


Znudziły mi się już te wszystkie pomidory, ogórki i rzodkiewki... Jeszcze zdążę za nimi zatęsknić. Chciałabym Wam zaproponować niezwykłą surówkę z kapusty - niby jedno warzywo, a w takim połączeniu smakuje przepysznie. Smakuje o niebo lepiej od tej z majonezem. Smacznego!

Składniki:
- kapusta biała (w dowolnej ilości, ja w tym przepisie podaję 200g)
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżka serka śmietankowego
- koperek
- pieprz

Kapustę pokrój w piórka lub zetrzyj na tarce. Przygotuj sos: wymieszaj jogurt naturalny z serkiem śmietankowym, koperkiem oraz pieprzem. Powstały dip wymieszaj dokładnie z kapustą.

1 WW - pamiętajcie jednak, że to warzywo! Niektóre z nich możemy jeść bez ograniczeń, więc ja nie podaję sobie insuliny na tą surówkę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz